1997-ben

a Kondor Béla Közösségi Ház vásárolt egy kisméretű kemencét. Ekkor a Képzőművész Körön belül megalakult a Tűzzománc szekció, mely a mai napig működik. A tűzzománcról való ismereteim bővítése céljából vettem részt Kétegyházán rendezett művészeti táborban, ahol Kesztyűs Ferenc vezetésével festők és tűzzománcosok alkothattak. kultivatorTöbben Ukrajnából is átjöttek és szomorúan számoltak be az ottani magyarok helyzetéről. Itt készítettem segítségükkel az első monotípiámat.

A tábor helyszínén volt egy mezőgazdasági gép gyűjtemény, csodálatos régi gépekkel. Ezek közül a kultivátor ragadta meg a figyelmemet, mely szerényen, óriás pillangóként üldögélt a fészerben. Rögtönzött vázlatom alapján később festettem róla egy képet. Az évek során a tűzzománc technikával többen megismerkedtek a Kondor Béla közösségi házban működő szakkörünkben.

fafaragasEbben az évben is részt vettem a XVIII. kerületi Művészeti Egyesület nyári, nemzetközi táborán. Nagy élmény volt látni a külhoni alkotók képeit, és megcsodálni a Ferch Ottó által vezetett fafaragó csapat munkáját, akik a hét vezér szobrait készítették, mely jelenleg is a XVIII. kerületi Thököly úti kis dombon látható. A táborban dolgozott Laboda László fafaragó is, akitől egy nagyon szép faragott medált kaptam. Itt találkoztam Pannai Margitkával, aki közreműködött a vezérek faragásában. Később ő is csatlakozott tűzzománcos csapatunkhoz.

Pestszentlőrinc 60 évének képzőművészete címmel rendezett kerületi kiállításon, a kortárs művészek között többen is bemutatkozhattunk. Rajtam kívül Gara Gizi, Hajdúné Cs. Sára, Dankházi János, Mayer Irén, Reé Ágota, Rosta Erzsi és Siklósi István munkái voltak láthatóak a Karinthy Frigyes gimnázium aulájában.

Már régebb óta tagja voltam a Tűzedzők Művészbarát Asztaltársaságának (TAMA) Tuzedzokamikor Okányi Kiss Ferenc segítségemet kérte a társaság folyóiratának számítógépes rögzítéséhez. Több írásom és rajzom is megjelent a lapban.

Íráskészségem már iskolás koromban is megmutatkozhatott, mert a házi feladatként írott fogalmazásaimat minden magyar órán fel kellett olvasnom és az ötvenes években, az Édesség Napi rendezvényen negyed kiló savanyú cukrot is nyertem az aktuális kis dolgozatommal. J

Az Asztaltársaság időnként antológiát is megjelentetett a tagok írásaival és képzőművészeti alkotásaival, melyekben szintén szerepeltem.