1995-

ben a nyarat Kanadában töltöttem, kivándorolt unokatestvéremnél, a fiammal együtt. Torontói látogatásunk alatt bejártuk a nevezetességeket és az Ontario múzeumot.

Ott találkoztam először Andy Warhol munkáival és néhány olyan érdekességgel, ami számomra akkor nagyon szokatlan volt egy múzeumban. Toronto

Az egyik posztamensen egy kis teherautó állt, mellette címke hirdette, hogy a gyümölcsszállító emlékére készült. A falon egymás mellett négy üres feszített vászon a fantáziára bízta, hogy mit képzelünk rá. A bejáratnál ugyanis függött egy felírat: „Azt látunk, amit gondolunk.” Nekem akkor ez újszerű és szokatlan megoldásnak tűnt.

UtazasTorontói tartózkodásunk idején volt unokatestvérem lányának esküvője, melyre a Reggeli a nyitott ablak előtt Torontóban című képet festettem meg. Rajta volt a város minden fontos nevezetessége. Unokatestvéremék a hideg telek elől vitorlás hajójukkal délre utaztak, ezért neki az Utazás című képet festettem meg.

Az egyik áruházban egy festőt is láttunk dolgozni. Apró korhadt deszkának látszó fadarabokat ragasztott a vászonra, mely tengerparti csónakokat ábrázolt.

Ebben az évben is több csoportos kiállításunk volt. A Rózsa Művelődési Házban szüreti témát feldolgozó munkáinkat mutattuk be.

A Dísz téren az Aprófalva Óvoda javára tartottunk jótékonysági kiállítást és vásárt.